Menu
Terug
Toetsenborden

Toetsenborden

Computerwerk is een belangrijke oorzaak van RSI/KANS klachten. Verkeerd gebruik van een toetsenbord is daarbij een belangrijke risicofactor. Een ergonomisch toetsenbord is een uitstekend hulpmiddel ter preventie van deze klachten. Deze toetsenborden zijn er in vele varianten, zoals mini toetsenborden en verstelbare toetsenborden. Persoonlijke voorkeur speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een ergonomisch toetsenbord.
 

Waarom een ergonomisch toetsenbord?


Ergonomische toetsenborden zijn onmisbaar bij de preventie van RSI klachten. RSI/KANS is een verzamelnaam voor klachten in de nek, schouders, rug, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. Dit wordt doorgaans veroorzaakt door herhaalde bewegingen en een langdurige statische houding. Voldoende afwisseling en beweging tijdens je werk zijn daarom erg belangrijk. Verder is een gezonde werkhouding natuurlijk essentieel. De juiste hulpmiddelen, zoals een ergonomisch toetsenbord, kunnen je daarbij helpen.

Het gebruik van een ergonomisch toetsenbord wordt sterk aangeraden voor mensen die veel computerwerkzaamheden uitvoeren. Wij maken onderscheid tussen mini toetsenborden, verstelbare toetsenborden, numerieke toetsenborden en medische toetsenborden. Deze kunnen in combinatie met zowel vaste computers als met laptops gebruikt worden.

Mini toetsenborden
Een mini toetsenbord verkleint de reikafstand naar de muis, verlaagt de spierspanning in de onderarmen en wordt doorgaans als comfortabeler ervaren dan een standaard toetsenbord. Compacte toetsenborden zijn ergonomisch omdat het numerieke deel is weggelaten, waardoor de afstand naar de muis kleiner is en je binnen de schouderlijn kunt typen. Dit vermindert de belasting van de schouders en onderarmen, waardoor het risico op RSI klachten aanzienlijk afneemt. Mini toetsenborden zijn dankzij het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen en daardoor ook ideaal voor mobiele werkplekken. Ergo2Work heeft een uitgebreid assortiment van mini toetsenborden, zoals het Ergo Compact toetsenbord bedraad wit US en het S-board 840 Design bedraad zilver US.

Gesplitste toetsenborden
Deze gebogen toetsenborden zijn doorgaans in hoogte verstelbaar, waardoor de polsen in een natuurlijke hoek geplaatst kunnen worden. Verstelbare toetsenborden met gesplitste toetsen zorgen daarmee voor een neutrale en ontspannen houding van de onderarmen en polsen. Deze toetsenborden zijn verkrijgbaar voor vaste en flexibele werkplekken. Ergo2Work levert deze toetsenborden in diverse modellen, zoals het verstelbare Goldtouch Toetsenbord Zwart US.

Numerieke toetsenborden
Wanneer het numerieke gedeelte van het toetsenbord weinig wordt gebruikt, is het beter om een toetsenbord zonder numeriek gedeelte te gebruiken, waardoor de reikafstand naar de muis kleiner wordt. Een numeriek gedeelte is echter wel erg handig voor mensen die veel met getallen werken. Externe numerieke toetsenborden bieden dan uitkomst. Deze worden los van het toetsenbord aangesloten en kunnen rechts- of links van het toetsenbord geplaatst worden. Wij leveren diverse modellen, zoals het S-board numeriek bedraad zilver en het Goldtouch numeriek toetsenbord.

Medische toetsenborden
Waterdichte toetsenborden en afwasbare toetsenborden zijn ideaal in omgevingen waar hygiëne belangrijk is en waar veel met vloeistoffen gewerkt wordt.

Mist je iets of heb je vragen over onze toetsenborden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Lees meer Lees minder
Overzicht van bestelling
Je hebt geen product(en) in je winkelwagen.