Menu

Ergo2Work heeft de activiteiten van Ergoweb overgenomen. We helpen je graag verder!

Terug
Zitten & staan
Zitkussen & Rugkussen

Zitkussen & Rugkussen

Zitten is een belangrijke oorzaak van rug- en schouderklachten. Daarom is het essentieel dat je beschikt over comfortabele hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je op een goede manier zit. Naast zadelkrukken en ergonomische bureaustoelen hebben wij ook rugkussens, zitkussens en lendensteunen in het assortiment. Deze producten verbeteren de lichaamshouding tijdens het zitten en versterken diverse spiergroepen.

Waarom een ergonomisch zitkussen of balanskussen gebruiken?

Met deze hulpmiddelen kun je de zithouding voortdurend optimaliseren. Lendensteunen bieden bijvoorbeeld met name bij gebruikers met een verminderde lordose (kromming van de wervelkolom) extra comfort. De ergonomische zitkussens en balanskussens zijn verkrijgbaar in diverse maten en zodoende is er voor de meeste personen een geschikte maat te vinden.

De rugkussens en zitkussens kunnen uitstekend gebruikt worden op de werkplek. Maar ook voor thuisgebruik zijn deze producten zeer geschikt. Een goede lichaamshouding is namelijk niet alleen een zaak van 'negen tot vijf'!

McKenzie methode

In deze categorie vallen ook de producten van McKenzie zoals de SlimLine lendenrol. De producten zijn speciaal op de manier van McKenzie therapie toegespitst en kunnen gebruikt worden bij oefeningen. De McKenzie methode is een wereldwijd gebruikte behandelmanier van verschillende (pijn)klachten, zoals een hernia. Deze behandelmethode is gericht op het terugbrengen van uitstralingspijn en aanpak bij de kern. De ergonomische rug- en zitkussens, zoals een McKenzie kussen, kunnen binnen een behandeling bijdragen aan het verbeteren van de lichaamshouding. Idem voor producten zoals onze kniestoelen en bureaufietsen, die hier ook aan bijdragen.

Assortiment zitkussens & balanskussens

Regelmatig gebruik van balanskussen leidt tot sterke rug-, bil-, en bekkenbodemspieren en daarnaast een betere lichaamshouding. Bij de Togu balanskussens bestaat zelfs een kleine maat voor kinderen, die ook aangespoord kunnen worden om oefeningen op het kussen te doen voor extra beweging.

Een zitwigkussen is een simpele maar praktische oplossing met goede resultaten. Het kussen ondersteunt het lichaam in de natuurlijke, ergonomisch verantwoorde zithouding. Ook hier neemt het gehele lichaam een beter houding aan en worden spieren versterkt.

Lees meer Lees minder
Alles wissen
13 producten
Sorteer op
Overzicht van bestelling
Je hebt geen product(en) in je winkelwagen.