Menu

Ergo2Work heeft de activiteiten van Ergoweb overgenomen. We helpen je graag verder!

Terug
Zitten & staan
Balansbord & stamat

Balansbord & stamat

Uit recent onderzoek blijkt dat langdurig stilzitten slecht voor de gezondheid is en daarnaast een negatieve invloed kan hebben op de productiviteit. Steeds meer bedrijven gaan daarom over naar een combinatie van zittend en staand werken door middel van Zit Sta Werkplekken. In Scandinavië is al meer dan 70% van de werkplekken met een zit/sta bureau uitgerust en ook in Nederland komt men langzaam maar zeker achter de voordelen die staand werken met zich meebrengt. Net als met onze zit sta bureaus, waarbij we ook staand werken stimuleren.

Toch is er ook bij staand werken het risico dat je te statisch werkt, omdat het lichaam nog steeds nauwelijks in beweging is. Daarom verkopen wij handige hulpmiddelen voor het staand werken, zoals een balansbord of een antivermoeidheidsmat, een perfecte aanvulling op de reeds bestaande zit/sta werkplek. Met een balansbord of stamat creëer je een dynamische werkhouding en ben je nóg ergonomischer bezig tijdens het staand werken.

Als je constant in beweging bent en/of je lichaam balanceert tijdens het staan, worden de spieren in de voeten en benen getraind, maar ook in de rug. Er worden diverse spiergroepen ingezet om het lichaam voortdurend te coördineren en in balans te houden. Op lange termijn leidt dit tot meer uithoudingsvermogen en minder vermoeidheid.
 

Assortiment balansborden & antivermoeidheidsmatten


Met een balansbord, zoals het Steppie Balance Board, kun je actief staand werken, waarbij het lichaam continu in balans gehouden moet worden. De gebruiker moet zijn beenspieren constant gebruiken om in evenwicht te blijven. Naast een actieve werkhouding heeft een balansbord dus als voordeel dat je tegelijkertijd je beenspieren traint.

Een stamat daarentegen richt zich met name op de voeten. Door langdurig stilstaan op een harde ondergrond kunnen ongemakken in de benen en vermoeidheidsverschijnselen ontstaan. Het gebruik van een antivermoeidheidsmat reduceert de vermoeidheid en zorgt voor een beter stacomfort, wat ten goede komt aan de productiviteit op de werkvloer. Veel van deze stamatten, zoals de , zijn gemaakt van een zacht, ondersteunend materiaal, waardoor je ongemerkt toch in beweging bent en de spieren in de voet en de enkel gebruikt.

Kijk eens rond in ons assortiment aan antivermoeidheidsmatten en balance boards. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, die stuk voor stuk in vrijwel elke werkomgeving passen. Of je nu in een rustiek pand of een modern, strak kantoor werkt, voor elke werkplek is wel een passend design te vinden.

Lees meer Lees minder
Alles wissen
7 producten
Sorteer op
Overzicht van bestelling
Je hebt geen product(en) in je winkelwagen.