Spierspanning verminderen met een centrische muis

Een overmatige spierspanning is de veroorzaker van veel pols, onderarm, nek en schouderklachten. Deze klachten komen vooral voor bij mensen die tijdens hun computerwerk veel moeten muizen. In veel gevallen wordt er gewerkt met een apart toetsenbord en muis.

Daardoor komt de schouder telkens buiten de comfortzone te liggen waardoor er vervelende spierspanning ontstaat. Dit uit zich vaak in pijnlijke armen en schouders, maar kan ook een zeurende pijn in de hand veroorzaken. In dat geval is het gebruik van een centrische muis aan te raden. Deze kent de onderstaande voordelen.

  • Afname van de spierspanning met maar liefst 20%
  • Schouder, onderarm en pols blijven binnen de comfortzone
  • Effectief tegen klachten zoals tintelingen of pijnlijke armen en schouders


Centrische muis met bijpassend balansbord

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt de centrische muis zich recht voor het keyboard. De schouder en onderarm hoeven op deze manier dus geen afwijkende bewegingen meer te maken om de muis te kunnen bedienen. De schouder, onderarm en pols blijven zo keurig in één lijn liggen.

Daarnaast kunt u gebruik blijven maken van de onderarm steun van de bureaustoel. Een centrische muis kan tevens gebruikt worden in combinatie met een bijpassend balansbord. Daarmee kan het toetsenbord feilloos worden afgesteld op de centrische muis waardoor een optimale hand ligging gegarandeerd kan worden.