Plezierig en vrij van klachten kunnen werken

Klachtenvrij kunnen werken verhoogt het werkplezier en zorgt ervoor dat taken naar behoren kunnen worden uitgevoerd. Toch ervaren steeds meer mensen klachten tijdens het werk. Op het gebied van computerwerkzaamheden uit zich dit veelal in nek, schouder en rugklachten. Ook pijn in de onderarm en pols zijn veelvoorkomende klachten.

Deze pijn kan uiteenlopen van strakke schouder en nekspieren, tot aan felle pijnscheuten in de boven of onderarm. In veel gevallen is dit een teken van overbelasting omdat de betreffende lichaamsdelen niet op de juiste manier worden gebruikt, of niet goed ondersteund worden.

Dit heeft niet alleen een negatief gevolg op ons lichamelijke welbehagen, maar drukt ook zijn stempel op het werkplezier. In plaats van deze signalen te negeren, is het noodzakelijk om actie te ondernemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse ergonomische hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u weer klachtenvrij en met plezier kunt werken.

Klachten verminderen met de juiste aanpassingen

Door het toepassen van de juiste ergonomische hulpmiddelen zullen pijnklachten aanzienlijk verminderen en op den duur zelfs verdwijnen. Enkele voorbeelden van deze ondersteuning hulpmiddelen kunnen zijn:

  • Een ergonomische muis in verticale positie
  • Flexibele polssteun met muis plateau

In de eerste plaats zorgt een verticale muis ervoor dat de hand in een aangename positie kan worden geplaatst waarbij de spieren zoveel mogelijk ontlast worden. Deze ergonomisch ontworpen muis plaatst de hand namelijk in een zogenaamde hand schud positie. Vingers hoeven op deze manier niet onnodig opgetild worden om de muis te kunnen bedienen. Dat voorkomt tintelende en gevoelloze handen door overbelasting.

Flexibele polssteun voorkomt pols, arm en schouderklachten

Om ook de pols én schouder van de juiste ondersteuning te kunnen voorzien, is het goed om gebruik te maken van een flexibele polssteun met plateau voor de muis. Deze steunen blijven de onderarm voorzien van bewegingsvrijheid terwijl deze op de juiste manier ondersteund wordt. Het plateau biedt ruimte aan de ergonomische muis waardoor werken binnen schouderbreedte mogelijk is. Daardoor worden ook direct de nek en schouder ontlast.

Een flexibele polssteun is eenvoudig te bevestigen aan elk soort bureau. Dat maakt dit ergonomische hulpmiddel ook geschikt voor flexwerkplekken. Op deze manier kunt u klachtenvrij blijven werken waardoor het werkplezier gewaarborgd blijft.