Het reinigen van bureaustoelen binnen uw organisatie

Een goed gereinigde bureaustoel draagt bij aan een gezond leefklimaat op de werkvloer. Toch wordt het kantoormeubilair regelmatig overgeslagen bij de dagelijkse schoonmaak. Naast een reductie op het ziekteverzuim binnen uw onderneming, draagt een goed gereinigde bureaustoel ook bij aan een langere levensduur. Daarnaast blijft de correcte werking van het mechanisme behouden.

Het belang van schoon en goed onderhouden kantoormeubilair

Kantoormeubilair is een belangrijk onderdeel van de werkplekinrichting binnen uw bedrijf. Het zorgt ervoor dat medewerkers hun taken op een verantwoorde en comfortabele manier uit kunnen voeren. Ook een georganiseerde werkplek draagt daaraan bij. Het meubilair op de werkplek wordt onderworpen aan intensief gebruik. Met name de bureaustoel wordt dagelijks flink op de proef gesteld. Deze kan zijn functie niet alleen verliezen door het veelvuldige gebruik, maar ook door de blootstelling aan stof, vuil en etensresten.

Een vervuilde bureaustoel wordt in deze gevallen vaak vervangen door een nieuw exemplaar. Toch is dit niet altijd nodig. Een goede reiniging van het meubilair geeft vaak ook het gewenste resultaat. Naast een grondige reiniging is ook een gedegen onderhoud van de bureaustoel belangrijk. Dit kan bewerkstelligd worden door een zogenaamde revitalisatie van kantoormeubilair. Deze behandeling zorgt ervoor dat het meubelstuk uitgebreid gecontroleerd wordt op een juiste werking. Hierbij kunt u denken aan het verstel-mechanisme, of een controle van de onderdelen die dit mogelijk maken.

Bureaustoel hygiënisch laten reinigen voor een gezonde werkomgeving

Het kunnen bieden van een gezonde werkomgeving is voor steeds meer bedrijven van groot belang. Dit wordt op een aantal manieren bewerkstelligd. Enkele voorbeelden hiervan zijn het regelmatig laten reinigen van de ruimte of het installeren van een lucht klimaatsysteem. Het schoonmaken van het aanwezige meubilair wordt hierin vaak overgeslagen. Toch is dit zeker voor bureaustoelen van groot belang. De stoffering wordt namelijk niet alleen blootgesteld aan slijtage, maar des te meer ook aan stof en vuil.

In combinatie met onze lichaamswarmte biedt de stoffering van de bureaustoel een perfecte voedingsbodem voor micro-organismen. De vermenigvuldiging van deze schadelijke bacteriën vindt door de warmte in een snel tempo plaats. Daardoor kunnen er diverse gezondheidsklachten ontstaan onder werknemers. Veel voorkomende klachten zijn geïrriteerde luchtwegen, prikkende ogen en algehele lusteloosheid. Het laten reinigen van bureaustoelen en ander kantoormeubilair zorgt ervoor dat verzuim door ziekte tot wel 10% gereduceerd kan worden.