Comfortabel en verantwoord werken met een tablet

Comfortabel en verantwoord kunnen werken met een tablet is van groot belang. Niet alleen om het comfort tijdens het werk te kunnen waarborgen, maar zeker ook voor uw lichamelijke gezondheid. Een tablet is een mobile device met een geïntegreerd toetsenbord en beeldscherm. Deze wordt bediend door middel van een touchscreen wat een muis en een keyboard overbodig maakt. Daarnaast zijn ze eenvoudig mee te nemen waardoor we de mogelijkheid hebben om te kunnen flexwerken. Toch kan het langdurig gebruik van een tablet nadelige gevolgen hebben op onze werkhouding. Op zijn beurt brengt dit vervelende lichamelijke klachten met zich mee. Dit kan voorkomen worden door het gebruik van ergonomische toepassingen. Dit werkt een comfortabel tablet gebruik in de hand en voorkomt pijnlijke nekklachten.

Veel voorkomende lichamelijke klachten bij tabletgebruik

Hoewel een tablet als gebruiksvriendelijk wordt beschouwd, kan het gebruik zonder de juiste hulpmiddelen voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Nekklachten zijn daarbij veel gehoord. Dit wordt veroorzaakt door een onnatuurlijke buiging van het gebied rondom de nek. Deze kan zelfs oplopen tot een buiging van 45 graden ten aanzien van het lichaam. Hoewel ons hoofd normaal gesproken 7% van het lichaamsgewicht in beslag neemt, staat deze buiging gelijk aan een gewicht van c.a 22 kilo. Daardoor moeten de nekwervels een enorme hoeveelheid druk verwerken. Deze onnatuurlijke nekbuiging resulteert bij een langdurig tabletgebruik zonder ergonomische aanpassingen voor pijnlijke klachten. Door het gebruik van een geschikte tabletstandaard met apart toetsenbord en muis, kunnen deze ongemakken eenvoudig voorkomen worden. Deze ergonomische toepassingen voor een tablet kennen de onderstaande voordelen.

  • apart instelbare hoogte van de tablethouder;
  • compact van formaat;
  • gebruiksvriendelijk design.


De voordelen van een ergonomisch tablet-toetsenbord en muis

Om comfortabel en op de juiste manier te kunnen werken met een tablet, is naast een goede standaard ook een draadloos toetsenbord en ergonomische muis van groot belang. Zo kan de juiste afstand tot het beeldscherm en een goede ligging van de hand gewaarborgd worden. Een draadloos keyboard voor de tablet is vaak compact van formaat. Dit verhoogt het gebruiksgemak en reduceert de afstand tot de muis. Dit heeft een positieve invloed op een goede werkhouding.

Ook een ergonomische muis voor tablet gebruik is belangrijk. Deze muizen zijn vaak verticaal in te stellen. Door het bepalen van de juiste hoek geven ze de hand een optimale ondersteuning. In veel gevallen kan een ergonomische muis ingesteld worden van 35 tot wel 70 graden. Zo worden pols en nek klachten zoals bijvoorbeeld RSI voorkomen. Op deze manier kunt u op een comfortabele en verantwoorde manier gebruik maken van uw tablet.